Töltött paradicsompaprika káposztával recept
A Töltött paradicsompaprika káposztával hozzávalói:• Szép nagy paradicsompaprikák
• Tetszés szerinti mennyiségben friss fejes káposzta azonos súlyban
• Literenként:
o 2 dl ecet 10%-os ecet
o 5 dkg cukor
o 2,5 dkg mustármag
o 1 dkg koriandermag
o 0,5 dkg szemes bors
o 2 evőkanál só
A Töltött paradicsompaprika káposztával elkészítési módja:
Kissé munkaigényes A fejes káposztát külső leveleitől megfosztjuk, gondosan átvizsgáljuk és legyaluljuk vagy nagyon vékony csíkokra vágjuk. Kilogrammonként 2 evőkanál sóval és 2 evőkanál ecettel meghintve 2 órán át állni hagyjuk. Közben néhány alkalommal megforgatjuk. A paprikát megmossuk, csumáját és magházát eltávolítjuk, és belülről is átmosva, nyílásával lefelé fordítjuk, hogy a víz kicsuroghasson belőle. A sós-ecetes káposztát enyhén kinyomkodjuk, és szorosan beletöltjük a paprikákba. Bő szájú, nagy üvegekbe helyezzük, jól kihasználva a helyet. Az ecettel, cukorral, sóval és vízzel pikáns, savanykás levet keverünk, felforraljuk, végül a fűszereket is beletesszük. 5 percnyi forrás után forrón ráöntjük a paprikákra, és azonnal lekötjük. Ha kihűlt, sötét, hűvös kamrába állítjuk. Csak 3 hónapi érés után lesz igazán jó. Megjegyzés: Magyaros, pörköltes-hagymás ételek mellé a legfinomabb hagyományos savanyúság.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Tundibundy, 2009. jún. 5. 12:28
A töltött paradicsompaprika káposztával elkészítési módja és hozzávalói.