Igazi sült krumpli (pommes frites) recept

tetszés szerinti mennyiségben burgonya (lehetõleg régi, öreg)
ízlés szerint só
olaj a sütéshez.
Az Igazi sült krumpli (pommes frites) elkészítési módja:
A meghámozott burgonyát 3 milliméter vastag, egyforma rudakra vágom és tiszta konyharuhával leitatom róla a nedvességet. Közepesen forró olajba teszem, de egyszerre nem túl sokat, csak annyit, hogy a burgonyarudacskák "úszhassanak" az olajfürdõben. Néhány perc múlva forrósítom az olajat. Amikor a krumpli láthatóan puffadni kezd, akkor a lángról lehúzom és leszûröm. Hagyom kihûlni. Ezután közvetlenül tálalás elõtt az olajat ismételten felforrósítom és a krumplikat újból beletéve, aranysárgára sütöm. Leszûrve azonnal tálalom és csak a tányéron sózom. (Ellenkezõ esetben rögtön összeesik, levet enged.)
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. jún. 24. 18:30
Az igazi sült krumpli (pommes frites) elkészítési módja és hozzávalói.