Narancstorta egyszerûen recept


6 egész tojás
20 dkg cukor
1 kis narancs reszelt héja és kicsavart leve
4-5 evõkanál narancsíz vagy narancsdzsem
16 dkg búzadara
a tetejére 30 dkg porcukor
1 kis narancs leve
1 citrom leve
1 tojásfehérje.
A Narancstorta egyszerûen elkészítési módja:
Elõzõ este a tojássárgákat fehéredésig keverem a porcukorral, majd hozzáadom a citrom- és narancslevet. Ezután a búzadarával is összekeverem. A torta sütése elõtt hozzáadom a tojásfehérjékbõl vert kemény habot és vastagon kikent, belisztezett tortaformába beleöntöm. Közepesen meleg sütõbe tolom és megsütöm. Még forrón deszkára borítom, és hagyom kihûlni. Míg a tészta hûl, elkészítem a tetején lévõ narancsmázat. A cukrot addig keverem a tojásfehérjével és a narancslével, amíg habos, nehezen folyó tömeg lesz belõle. A kihûlt tortát három lapba vágom és a lapokat egyenként bekenem a kevés vízzel hígított narancslekvárral. Eredeti formájára visszaállítva, a tetejére rákenem a narancsos cukorbevonatot, majd késsel szeleteket vonalazok rajta, hogy a máz megszilárdulása után se törjön meg a teteje. A hûtõszekrényben egy hétig is elálló, finom édesség.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. jún. 24. 18:21
A narancstorta egyszerûen elkészítési módja és hozzávalói.