Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Egyszerû cukrozott gyümölcs recept

Egyszerû cukrozott gyümölcs recept

Az Egyszerû cukrozott gyümölcs hozzávalói:
bármilyen nyers gyümölcs, tetszés szerinti mennyiségben,
kg-onként 1 kg kristálycukor,
2,5 dl víz,
1 evõkanál zselatinpor,
kevés porcukor.


Az Egyszerû cukrozott gyümölcs elkészítési módja:
A gyümölcsöt jellegének megfelelõen megtisztítom, feldarabolom, kimagozom. A kristálycukrot 2 dl vízzel felforralom. A megmaradt fél dl vízben megáztatom a zselatint, majd folytonos keverés közben langyosra melegítem, és átszûrve hozzáadom a cukorsziruphoz. A forrásban lévõ cukorszirup habját leszedegetem, majd a gyümölcsöket apránként beletéve, üvegesre fõzöm. Szûrõkanállal kiszedem és tiszta deszkára rakom. Másnap a szirupot ismét felforralom és a gyümölcsöket újra beleteszem, és addig forralom, amíg a szirup egészen besûrûsödik. Ismét kiveszem belõle a gyümölcsöket, és félig megszárítom. Végül porcukorba forgatva szellõs helyen addig szikkasztom, amíg már száraz és nem ragad. Dobozban vagy alufólia tálcában sokáig eláll, remek díszítõje és ízesítõje a különféle csemegéknek.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az egyszerû cukrozott gyümölcs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook