Szűzérme parasztosan recept
![Elkészítési idő](http://static.hoxa.hu/pic/oraikon.png)
![](http://static.hoxa.hu/pic/recept-foto.jpg)
2 db szűzpecsenye szelet
2 közepes fej vöröshagyma
olaj
5 cl konyak
1 dl vörösbor
2 evőkanál mustár
egy kiskanál cukor
1 evőkanál paradicsompüré
Ízlés szerint só
őrölt feket bors
vágott petrezselyemzöldje
A Szűzérme parasztosan elkészítési módja:
Az enyhén kiklopfolt szűzérméket megsózzuk, kevés olajon mindkét oldalát kissé átsütjük, a konyakkal meglocsoljuk, meggyújtjuk. Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, a és a borral felöntve fedő alatt pároljuk lassú tűzön. Kb 5-6 percig. Hozzáadjuk a mustárt, a paradicsompürét, a cukrot, végül a húst is és ebben fúzzük 6-8 percig. A végén frissen csipetnyi sóval, őrölt borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk és tálaljuk párolt rizzsel vagy hasábburgonyával. Jófajta pincehideg vörösbor illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2016. nov. 8. 11:27
A szűzérme parasztosan elkészítési módja és hozzávalói.