Vörösboros csirkemellfilé puliszkával recept
80 perc
A Vörösboros csirkemellfilé puliszkával hozzávalói:
50 dkg. csirkemellfilé
50 dkg. erdei gomba ( tinóru, vargánya, sárga rókagomba, lila pereszke)
2 dl. félszáraz vörösbor,
2-3 evőkanálnyi paradicsompüré,,
2 közepes fej vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
1 nagy csokor zöldpetrezselyem,
só,
l kiskanál őrölt fekete bors,
l-l késhegynyi kakukkfű, majoránna
1 dl. oliva olaj,
2-3 evőkanál liszt,
40 dkg. kukoricaliszt,
A Vörösboros csirkemellfilé puliszkával elkészítési módja:
A csirkemellfilét csíkokra vágjuk, lisztben megforgatjuk, maj a felforrósított olivaolaj egy részében forró tüzön átpiritjuk. Ha kissé megpirultak hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és tovább piritjuk. Pár perc mulva felöntjük a vörösbor jó felével, hozzáadjuk a bor többi részével elkevert paradicsompürét. Izlés szerint sózzuk, borsozzuk ( őrölt bors helyett morzsolt borsikafüvet is használhatunk), kakukkfűvel, majoránnával megszórjuk és jól elkeverve a ragut készre főzzük. Külön edényben az olaj másik felét megforrósítjuk és a felszeletelt gombát megsózva az apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórva készre pároljuk. Mindkét ételt összekeverjük, újra átforraljuk. és a már ismert módon elkészített puliszkával tálaljuk.tálaljuk.
A felsorolt erdei gombák helyett csiperkegombát is használhatunk, de a legjobb ízeket a sárga rókagomba és a lila pereszke hozza ki.
Köretnek sült burgonyát, burgonyakrokettet vagy rizi-bizit is adhatunk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. aug. 23. 19:04
A vörösboros csirkemellfilé puliszkával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.