Csiki sertésborda erdei gombával. recept
70 perc
A Csiki sertésborda erdei gombával. hozzávalói:
8 szelet hosszúkaraj
10 dkg
füstölt szalonna
2 közepes fej vöröshagyma
25 dkg
kemény húsú erdei gomba (tinóru, vargánya, pereszke, sárga rókagomba, csiperke)
1 evőkanál liszt
5 dl
csontlé (lehet leveskockából is)
2 dl
tejföl
1 evőkanál fűszerpaprika
ízlés szerint só
őrölt fekete bors.
A Csiki sertésborda erdei gombával. elkészítési módja:
A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, zsírját kisütjük, majd a tepertőt kiszedjük és félrerakjuk. A zsíron a hússzeletek mindkét oldalát sóval, kevés őrölt fekete borssal megszórjuk és hirtelen megsütjük, majd kiszedjük. A visszamaradó zsiradékban az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd megpaprikázzuk s végül hozzáadjuk a felszeletelt gombát is.Megsózzuk és erős tűzön addig pároljuk, amíg a gomba által kieresztett víz elpárolog.A csontlevet feltesszük főni, majd ha forr belerakjuk a hússzeleteket és készre pároljuk a húst. Közben kb. 1 dl. csontlével elkeverjük a lisztet, a 2 dl. tejfölt és kiforraljuk.A gombás hagymát és a mártást a húshoz adjuk, átmozgatjuk, kiforraljuk és galuskával, esetleg friss salátával is tálaljuk.
Erdei gomba helyett termesztett csiperke is használható.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. márc. 18. 17:53
A csiki sertésborda erdei gombával. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.