Gyergyói fánk áfonya lekvárral recept


35+65 dkg
finom liszt
15 dkg
teavaj ( vagy margarin)
8 db
tojás
10 dkg
porcukor
3 dl
tej
4 dkg
élesztő
1 kiskanál só
A kisütéshez: olaj
az ízesítéshez: áfonya lekvár.
A Gyergyói fánk áfonya lekvárral elkészítési módja:
Kb. 35 dkg.lisztet tálba teszünk, majd hozzáadunk 2 dl. tejet, egy kiskanál sót és 4 dkg. élesztőt elmorzsolva. Jól összekeverjük, majd szobahőmérsékleten pihentetjük, kelesztjük 40-45 percig.Közben a többi lisztet összedolgozzuk a megolvasztott vajjal, a tojások felvert sárgájával,a porcukor felével, csipetnyi sóval és annyi tejjel, hogy gyúrható legyen. Ezt követően a két tésztát összedolgozzuk, pár percig pihentetjük, s a végén kiszaggatjuk, forró olajban kisütjük és áfonya lekvárral kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. márc. 14. 06:20
A gyergyói fánk áfonya lekvárral elkészítési módja és hozzávalói.