Szüreti tűzött vesepecsenye recept


5 kg
kicsontozott marhavesepecsenye
80 dkg
füstölt szalonna
3 nagy fejvöröshagyma 10 dkg
liszt
2 liter tejföl
5 dkg
só
2 evőkanál őrölt fekete bors
kb
4 liter erjedésben lévő must ( vagy kissé savanykás must)
A Szüreti tűzött vesepecsenye elkészítési módja:
A vesepecsenyét ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kissé formázzuk, enyhén megpotyoljuk, majd mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk A vöröshagymát megtisztítjuk és nagyon apróra összevágjuk. Hasonlóképpen apró kockálra vágjuk a füstölt szalonnát is.. Jól összekeverjük, majd a hússzeletek egyik felét megkenjük a keverékkel és a hússzeleteket egymásra rakjuk, végül egy, - vagy több - frissen faragott nyárssal átszúrjuk. Egy nagyobb edényt veszünk, ezekbe belerakjuk a nyársra húzott húsokat és az egészet felöntjük annyi musttal, hogy le ne süljön. A párolódást akkor fejezzük be, ha a zsírjára sültek a szeletek. Ekkor a liszttel és a tejföllel keveréket készítünk, s ezzel leöntjük. Kissé együtt pároljuk, majd a nyársakat kiszedjük és magyarosan elkészített csipetkével adagonként kínáljuk.Friss kenyérrel is kiváló.
Ez a mennyiség 20 fő részére elegendő.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. márc. 9. 09:20
A szüreti tűzött vesepecsenye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.