Tepsis karaj recept
A Tepsis karaj hozzávalói:-2 kg burgonya
-4 nagyobb fej vöröshagyma
-10 szelet karaj
-30dkg reszelt sajt
-2 nagydoboz 20%-os tejföl
-6 gerezd fokhagyma
-vegeta
-só,bors,oregánó és az összes fűszerből egy leheletnyi ami otthon található
A Tepsis karaj elkészítési módja:
-Ki kell zsírozni egy kb. 25x35cm magasfalú tepsit -A burgonyát hámozás után 0,5 cm-es karikákra kell vágni -A hagymát vékony szeletekre kell vágni -A tepsibe rétegezni kell a burgonyát és a vöröshagymát felváltva úgy, hogy minden réteg burgonyát vegetával meg kell hinteni és a rétegezés úgy végződjön, hogy hagyma legyen legfelül -A vegetával bedörzsölt karaj szeletekkel be kell borítani a hagymaréteget -A tejfölöket tálba kell borítani és simára kell keverni a fokhagymanyomón átpasszírozott fokhagymával, sóval, borsal, és az otthon található összes fűszerből egy leheletnyivel. -A tejföl keveréket rá kell önteni a hagymaágyon várakozó karajszeletekre -Tetejét reszelt sajttal meg kell szórni -Forró sütőben addig kell sütni, amíg elfő a kialakult leve és a karaj is megpuhul.
Könnyen elkészíthető étel, melynek előnye, hogy a hús és köret egyszerre készül el ☺
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Gligi, 2010. márc. 9. 07:42
A tepsis karaj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.