Fűszeres burgonyával sült csirke recept
A Fűszeres burgonyával sült csirke hozzávalói:10 db csirke szárny (vége nélkül)félbevágva,vagy alsó vagy felső csirkecomb,esetleg mell.
csirkefűszer keverék
1 kg burgonya
2 nagyobb fej vöröshagyma
10-15 dkg rizs (vagy 1 tasakos rizs)
olaj
só
őrölt bors
szerecsendió
fokhagyma vagy fokhagyma granulátum
1-1,5 dl tej vagy főzőtejszín
5 dkg reszelt sajt (el is hagyható)
A Fűszeres burgonyával sült csirke elkészítési módja:
A csirkehúst befűszerezem,félreteszem. A meghámozott burgonyát vékony karikára vágom, vagy uborkagyalun lereszelem. A hagymát vékonyan felkarikázom. A rizst megtisztítom, megmosom. A burgonyát, a rizst, a hagymát egy tálban összekeverem a fűszerekkel, és kizsírozott sütőedénybe öntöm. A tetejét meglocsolom kevés olajjal, leöntöm a tejjel vagy tejszínnel. Rárakom a befűszerezett csirkehúst. A sütőedényt lefóliázom, és előmelegített sütőben 200 fokon sütöm kb. 1-1,5 órát .Ha megpuhulta hús a burgonya és a rizs, levesszük a fóliát, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, és pirosra sütjük.
A fűszerezést saját ízlésünk szerint lehet variálni, minél több féle a fűszer, annál finomabb lesz.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2010. jan. 24. 15:14
A fűszeres burgonyával sült csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.