Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Fűszeres burgonyával sült csirke recept

Fűszeres burgonyával sült csirke recept

A Fűszeres burgonyával sült csirke hozzávalói:
10 db csirke szárny (vége nélkül)félbevágva,vagy alsó vagy felső csirkecomb,esetleg mell.
csirkefűszer keverék

1 kg burgonya

2 nagyobb fej vöröshagyma

10-15 dkg rizs (vagy 1 tasakos rizs)

olaj



őrölt bors

szerecsendió

fokhagyma vagy fokhagyma granulátum

1-1,5 dl tej vagy főzőtejszín

5 dkg reszelt sajt (el is hagyható)


A Fűszeres burgonyával sült csirke elkészítési módja:
A csirkehúst befűszerezem,félreteszem. A meghámozott burgonyát vékony karikára vágom, vagy uborkagyalun lereszelem. A hagymát vékonyan felkarikázom. A rizst megtisztítom, megmosom. A burgonyát, a rizst, a hagymát egy tálban összekeverem a fűszerekkel, és kizsírozott sütőedénybe öntöm. A tetejét meglocsolom kevés olajjal, leöntöm a tejjel vagy tejszínnel. Rárakom a befűszerezett csirkehúst. A sütőedényt lefóliázom, és előmelegített sütőben 200 fokon sütöm kb. 1-1,5 órát .Ha megpuhulta hús a burgonya és a rizs, levesszük a fóliát, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, és pirosra sütjük.

A fűszerezést saját ízlésünk szerint lehet variálni, minél több féle a fűszer, annál finomabb lesz.


Kategória: Egytálételek receptjei


A fűszeres burgonyával sült csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook