Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Almás-hagymás csirke recept

Almás-hagymás csirke recept

Elkészítési idő 90 perc

Az Almás-hagymás csirke hozzávalói:
Csirkecomb v. mell v. szárny
Baconszalonna
Póréhagyma
Vöröshagyma
Fokhagyma
Sültcsirkefűszersó v. magyaroskeverék
Alma
Víz


Az Almás-hagymás csirke elkészítési módja:
A tepsi aljában elhelyezem a bacont, rákarikázom a hagymát, ráfektetem a megmosott, megpucolt csirkerészeket. Kevés vizet öntök alá(így nem jön le a fűszersó) és megszóróm az egészet a fűszerkeverékkel. Az egész tetejére rászóróm a karikára vágott póréhagymát. Lefedem fóliával és kb. 40-50 percre lassú tűzön párolom. Megnézem, hogy puha e a hús, ha igen, akkor a fóliát leveszem, picit visszateszem (10-20 perc), ekkor a kicsumázott, megpucolt almát gerezdekre vágom és a csirke közé bedugdosom (a szaftba). Visszateszem a sütőbe és együtt sütöm tovább. Akkor jó, ha a hús teteje megpirult, van elég szaft rajta, és az alma is kissé folyós lett, de nem tűnt el:)

A fokhagymát fentről kihagytam, mert ha a legelején ráteszem és a fólia levétele után visszateszem hamar megég. Így én csak akkor szoktam rátenni ha már levettem a fóliát, fokhagyma fel, így be a sütőbe. Kicsit később ki és az almával vissza és készre sütni.

Krumplipürével tálalom, nagyon finom ahogyan a félig főtt alma találkozik a krumplipürével:)


Kategória: Húsételek receptjei


Az almás-hagymás csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook