Töltött libanyak recept

1 liba nyakáról lehúzott bőr
10 dkg libamáj
20 dkg libahús
1 tejbe áztatott zsemle
2 tojás
3 dkg finomra vágott vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
törött bors
majoránna
3 dkg zsír
só
tej
A Töltött libanyak elkészítési módja:
A liba nyakát megtisztítjuk, jól megmossuk, lehúzzuk a bőrt és a keskenyebb végét bevarrjuk. A húst (legjobb mellből) kétszeresen átdaráljuk az áztatott és kicsavart zsemlével. Zsírban megpirítjuk a hagymát, majd hozzákeverjük az összezúzott fokhagymát a darált húshoz, sózzuk, fűszerezzük és a tojásokat hozzáadva jól összegyúrjuk. Ha híg, zsemlemorzsával sűrítjük. Ezt a tölteléket a libanyakbőrbe töltjük, majd a másik végén is bevarrjuk, sózzuk és kevés zsírral, lassan, egyenletesen, sütőben szép pirosra sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. nov. 22. 15:37
A töltött libanyak elkészítési módja és hozzávalói.