Párolt vadkacsa recept
A Párolt vadkacsa hozzávalói:1 vadkacsa
10 dkg füstölt szalonna
25 dkg vegyes zöldség
1 vöröshagyma
2 dl vörösbor
8 dkg zsír
2 dl tejföl
1 mokkáskanál mustár
1 babérlevél
1 ek cukor
1 citrom
só
bors
1 ek liszt
A Párolt vadkacsa elkészítési módja:
A lenyúzott kacsát kiáztatjuk, megszárítjuk, megsózzuk, és szalonnacsíkokkal megtűzdeljük. A karikára vágott vegyes zöldséget és hagymát a fele zsírban – tepsiben – megpirítjuk, hozzáadjuk a citromhéjat és a babérlevelet, rárakjuk a kacsát és a megforrósított zsírral leöntjük. Egy kevés vizet és vörösbort is öntünk alá, és gyakori öntözgetés közben puhára – de pirosra – sütjük. Ha a hús teljesen megpuhult, deszkára szedjük. A zöldséget levével együtt áttörjük, hozzátesszük a megpirított cukrot, meghintjük liszttel, elkeverjük és egy kevés vízzel feleresztjük. Tejföllel, mustárral, citromlével ízesítjük. A kacsát fölszeleteljük, belerakjuk a mártásba és felforraljuk. A húst tálra tesszük, néhány kanálka mártást öntünk alá, és burgonyafánkkal vagy krokettel tálaljuk. A többi mártást külön csészében adjuk hozzá.
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. nov. 18. 09:43
A párolt vadkacsa elkészítési módja és hozzávalói.