Főoldal » Receptek » Vadételek receptjei » Párolt vadkacsa recept

Párolt vadkacsa recept

A Párolt vadkacsa hozzávalói:
1 vadkacsa
10 dkg füstölt szalonna
25 dkg vegyes zöldség
1 vöröshagyma
2 dl vörösbor
8 dkg zsír
2 dl tejföl
1 mokkáskanál mustár
1 babérlevél
1 ek cukor
1 citrom

bors
1 ek liszt


A Párolt vadkacsa elkészítési módja:
A lenyúzott kacsát kiáztatjuk, megszárítjuk, megsózzuk, és szalonnacsíkokkal megtűzdeljük. A karikára vágott vegyes zöldséget és hagymát a fele zsírban – tepsiben – megpirítjuk, hozzáadjuk a citromhéjat és a babérlevelet, rárakjuk a kacsát és a megforrósított zsírral leöntjük. Egy kevés vizet és vörösbort is öntünk alá, és gyakori öntözgetés közben puhára – de pirosra – sütjük. Ha a hús teljesen megpuhult, deszkára szedjük. A zöldséget levével együtt áttörjük, hozzátesszük a megpirított cukrot, meghintjük liszttel, elkeverjük és egy kevés vízzel feleresztjük. Tejföllel, mustárral, citromlével ízesítjük. A kacsát fölszeleteljük, belerakjuk a mártásba és felforraljuk. A húst tálra tesszük, néhány kanálka mártást öntünk alá, és burgonyafánkkal vagy krokettel tálaljuk. A többi mártást külön csészében adjuk hozzá.


Kategória: Vadételek receptjei


A párolt vadkacsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook