Fokhagymával tűzdelt kacsamell recept
A Fokhagymával tűzdelt kacsamell hozzávalói:1 kg bőrös, csontos kacsamell
4 gerezd fokhagyma
só
1,5 dl fehérbor
A Fokhagymával tűzdelt kacsamell elkészítési módja:
A fokhagymát vékony csíkokra vágjuk és megtűzdeljük vele a kacsamellet. Sóval bedörzsöljük, és legalább egy órát állni hagyjuk, hogy a só jól átjárhassa. Közepesen meleg sütőben kezdjük el sütni. Sütés közben többször meglocsoljuk borral, majd saját zsíros pecsenyelevével. A sütés vége felé növeljük a sütő hőfokát, hogy a bőr szép pirosra és ropogósra süljön. Ha kész, a sült mellhúst a csontról lefejtjük, ferdén felszeleteljük, hagymás törtburgonyával, és vöröskáposzta-salátával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. nov. 14. 17:49
A fokhagymával tűzdelt kacsamell elkészítési módja és hozzávalói.