Tejszínes, fokhagymás, sajtos csirke pennével recept


70 dkg csirkemell vagy pulykamell
3 dl tejszín
5 gerezd fokhagyma (ízlés szerint lehet több, de el is maradhat)
2 camping sajt
bazsalikom, kakukkfű, só, olaj
500 g penne tészta
1 kanál liszt
a tálaláshoz kb. 15 dkg trappista v. parmezán
A Tejszínes, fokhagymás, sajtos csirke pennével elkészítési módja:
Kevés olajon a felcsíkozott, fűszerezett húst fedő alatt puhára párolom, majd egy picit pirítom. A zúzott fokhagymával tovább pirítom, majd a liszttel átforgatom, végül felengedem a tejszínnel. Ha rottyant, félrehúzom, beleteszem a camping sajtot, majd a tűzön rövid ideig keverem még. A penne tésztát kifőzöm és hozzákeverem a húst. Tálaláskor reszelt sajtot szórok a tetejére.
A camping sajt helyett jó bármilyen sajtkrém. A fokhagyma helyett lehet beletenni egy kis chilit.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: bogancs71, 2009. nov. 14. 08:36
A tejszínes, fokhagymás, sajtos csirke pennével elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.