Gesztenyével töltött pulykamell mazsolás rizzsel, áfonya öntettel recept



1 kg pulykamell
1 csomag (250g-os) gesztenyemassza
1 egész tojás
2 zsemle
2 deci tej
1 szál petrezselyem
1 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 dl húsleves (lehet kockából)
40-50 dkg rizs
10-15 dkg mazsola,az áztatáshoz ízlés szerit bor v. rum
1 üveg áfonya öntet (készen lehet kapni)
1 kanál olaj
só
alufólia
A Gesztenyével töltött pulykamell mazsolás rizzsel, áfonya öntettel elkészítési módja:
A pulykamellet szeleteléssel szétnyitom, minél nagyobb darabokat kapjak, óvatosan kiklopfolom, majd sózom. A gesztenyemasszát a tojással és a tejbe áztatott majd kinyomkodott zsemlével összegyúrom, ízlés szerint fűszerezem és a hússzeletekre kenem, a húst feltekerem. A zöldségeket apróra vágom, egy tepsi aljára teszem. Alufóliát olajjal megkenem és a hústekercset ráteszem, szorosan feltekerem, mindegyik tekercset külön-külön. Az alufóliába csomagolt húsokat a zöldség ágyra teszem, húslevest öntök alá, kb. egy óra alatt közepes sütőben készre sül. A mazsolát előző este borba vagy rumba áztatom (tulajdonképpen lehet vízbe is, aki nem szereti az alkoholos ízt), a megfőtt rizshez keverem.
A húst csak közvetlenül tálalás előtt szabad kivenni az alufóliából, mert megbarnul, kiszárad. A maradékot célszerű azonnal visszafóliázni. A húst kis karikákra szeletelve, áfonya öntettel meglocsolva tálalom.
Mutatós, ünnepi menü is lehet.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: bogancs71, 2009. nov. 10. 09:26
A gesztenyével töltött pulykamell mazsolás rizzsel, áfonya öntettel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.