Tepsis meggyes recept


30 dkg liszt
30 dkg cukor
3 egész tojás
3 dl tejföl
1/2 zacskó sütőpor
Kb. 1/2 kg - ízlés szerint - magozott megy (lehet fagyasztott, vagy befőtt)
A Tepsis meggyes elkészítési módja:
A tojásokat felverem és jól elkeverem a többi alapanyaggal. Vajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a masszát, a tepsi rázogatásával érem el, hogy sima legyen. A meggy levét lecsurgatom, a tészta tetejére szórom és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöm. Mikor pirul a teteje, akkor jó. Ha kihűlt, felvágom és porcukorral szórom.
Nagyon egyszerű, gyors süti. Másmilyen gyümölccsel is jó.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bogancs71, 2012. febr. 17. 20:36
A tepsis meggyes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.