Tepsis meggyes recept

Elkészítési idő 40 perc

A Tepsis meggyes hozzávalói:
30 dkg liszt
30 dkg cukor
3 egész tojás
3 dl tejföl
1/2 zacskó sütőpor
Kb. 1/2 kg - ízlés szerint - magozott megy (lehet fagyasztott, vagy befőtt)


A Tepsis meggyes elkészítési módja:
A tojásokat felverem és jól elkeverem a többi alapanyaggal. Vajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a masszát, a tepsi rázogatásával érem el, hogy sima legyen. A meggy levét lecsurgatom, a tészta tetejére szórom és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöm. Mikor pirul a teteje, akkor jó. Ha kihűlt, felvágom és porcukorral szórom.

Nagyon egyszerű, gyors süti. Másmilyen gyümölccsel is jó.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tepsis meggyes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook