Gyors fánk recept
25 perc
A Gyors fánk hozzávalói:
15 dkg liszt
1 egész tojás
1/2 csomag sütőpor
2 dl natúr joghurt (lehet aludttej vagy kefír)
pici só
2 evőkanál cukor
A Gyors fánk elkészítési módja:
A tojást villával felverem, hozzáadom a joghurtot, azzal is elkeverem, majd a többi hozzávalóval tovább keverem. Két kanál segítségével (úgy, mint a muffinnál) olajba szaggatom és ropogósra sütöm. Ízlés szerint porcukorral, lekvárral, boszorkányhabbal tálalom. Boszorkányhab: 1 tojásfehérjét 1 kávéskanál cukorral elkeverem, mehet bele egy kis citromhéj és gőz fölött kemény habbá verem. ízlés szerint bármilyen lekvárral összekeverem és már kész is. A lekvárt almával is lehet helyettesíteni, sütőbe rakom, míg meg nem puhul, a húsát villával összetöröm és azt keverem a habhoz.
Nagyon egyszerű és finom édesség. Egyetlen dologra kell nagyon figyelni: az olaj hőfokára. Ha túl forró az olaj, akkor kívül megég, belül nyers marad, ha nem elég forró az olaj, akkor sokat szív magába, ezt ki kell tapasztalni. A sokadik adag után már simán megy. :)
A fenti adag két személynek elég.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bogancs71, 2012. febr. 28. 14:17
A gyors fánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.