Hirtelensült zöldségkörettel recept
50 perc
330 kcal
2 fej karalábé
5 kisebb sárgarépa
1 csokor petrezselyem
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
4 szelet csirke- vagy pulykamell
1 dl tejszín
A Hirtelensült zöldségkörettel elkészítési módja:
A karalábét, a répát meghámozzuk, megmossuk, a karalábét kockára, a sárgarépát vékony karikákra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, karikákra vágjuk. Felforrósítjuk a vaj felét, kevergetve 1 perc alatt megpirítjuk rajta a karalábét és a répát. Sóval, fehér borssal ízesítjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Közben a hússzeleteket kiveregetjük, besózzuk, fehér borssal megszórjuk. Serpenyőben felforrósítjuk a maradék vajat, beletesszük a hússzeleteket, és félig megsütjük. A petrezselymet elkeverjük a tejszínben, a párolt zöldségekhez keverjük, és összemelegítjük. A hús mellé dobjuk a hagymát, és megpirítjuk. A húst a zöldségkörettel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: suzy1983, 2007. jún. 28. 21:06
A hirtelensült zöldségkörettel elkészítési módja és hozzávalói.