Lecsós pulykamell tarhonyával recept
70 perc
869 kcal
1 kg (kicsontozott) pulykamell
50 dkg tarhonya
1,2 kg zöldpaprika
1 csipős paprika
70 dkg paradicsom
2 fej vöröshagyma
2 tyúkhúsleveskocka
1-1 evőkanál ketchup és csípős gulyáskrém
1 kávéskanál ételízesítő
1 dl víz
2-3 dl olaj
A Lecsós pulykamell tarhonyával elkészítési módja:
A húst kisebb darabokra vágva 1,5 dl olajban átforgatjuk, hogy minden oldalán fehér színt kapjon, majd egy tálba szedjük. Az apróra vágott hagymát kevés olajban megpároljuk, majd beletesszük a parapdicsomot, aztán a paprikát, végül az elősütött húst. 1 dl vízben összekeverjük a leveskockákat, a gulyáskrémet, a ketchupot meg az ételízesítőt, és ráöntjük. Fedő nélkül felforraljuk, majd takaréklángon kb. 1 órát főzzük. A tarhonyát 1 dl olajban zsemleszínűre pirítjuk, majd felöntjük hideg vízzel, hogy két-három ujjnyira ellepje. Ételízesítővel megszórjuk, és lassú tűzön, néha megkeverve, puhára pároljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 573a840463, 2007. jún. 28. 19:04
A lecsós pulykamell tarhonyával elkészítési módja és hozzávalói.