Édes-savanyú hússaláta recept
25 perc
427 kcal
A sertéssülthöz:
60 dkg sertés szűzpecsenye
1 narancs (leve)
1 citrom (leve)
2 evőkanál olaj
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál koriander (apróra vágott)
1 evőkanál zöldborsó
2 gerezd fokhagyma
pirospaprika (csípős)
A salátához:
1 gerezd fokhagyma
12 mentalevél
40 dkg fejes saláta
4 evőkanál olaj
4 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál méz
só
Az Édes-savanyú hússaláta elkészítési módja:
A húst kockákra vágjuk, salátástálba tesszük, a citrom- és a narancslével, az olajjal meg a szójaszósszal meglocsoljuk, hozzáadjuk a zöldborsot, a zúzott fokhagymát, a koriandert és a pirospaprikát. Jól összekeverjük, folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük. Serpenyőben vagy wokban kevergetve, erős tűzön megpirítjuk. A salátához a mentaleveleket megmossuk, és leszárítjuk. A salátát megmossuk, leszárítjuk, és hosszú, vékony szeletekre vágjuk. A mentával együtt salátástálba tesszük, összekeverjük, és 5 percig állni hagyjuk. Az olajat, a mézet, a zúzott fokhagymát, az ecetet és csipetnyi sót simára keverünk, ezzel meglocsoljuk a salátát, végül a húskockákat is belekeverjük.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: 573a840463, 2007. jún. 27. 19:03
Az Édes-savanyú hússaláta elkészítési módja és hozzávalói.