Keleties csirkehúsleves recept
40 perc
541 kcal
1 (kb. 1,2 kg-os) csirke
50 dkg sárgarépa
2 fehérrépa
25 dkg (fagyasztott) zöldborsó
2 fej vöröshagyma
2 cm friss gyömbér
1-1 evőkanál őrölt kurkuma és paradicsompüré
2 szál zeller
1 citrom (leve)
2 evőkanál finomra vágott korianderlevél
őrölt bors
só
A Keleties csirkehúsleves elkészítési módja:
A csirkét feldarabolom, fazékba teszem, hideg vizet öntök rá, és felforralom. Beleteszem a reszelt hagymát és gyömbért, a kurkumát, megsózom, borsozom, és 1 óráig kislángon főzöm. Közben a répákat kis kockákra darabolom, a zellerszárakat felkarikázom. Amikor a csirkehús már puha, kiszedem a levesből, és leszedem a csontról. A levest leszűröm, hozzáadom a paradicsompürét, és annyi vizet, hogy 1,2 liter folyadékot kapjak. Felforralom, beleteszem a répákat meg a zellert, félpuhára főzöm, majd visszateszem a csirkehúst, a zöldborsót, és még 10 percig főzöm. A citrom levével savanyítom, és koriandert szórok a tetejére.
Ez a leves hidegen is finom. Dúsítható úgy, hogy a répákkal egy időben 10 dkg rizst is bele lehet főzni.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 573a840463, 2007. jún. 27. 18:40
A keleties csirkehúsleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.