Gombás sertésragu recept
A Gombás sertésragu hozzávalói:15dkg gomba
1fej vöröshagyma
csipet só
1csokor petrezselyem
75dkg sertés comb
5evőkanál étolaj
2db közepes sárgarépa
1db fehérrépa
10dkg fagyasztott zöldborsó
1 csipet őrölt feketebors
1 kiskanál ételízesítő
A Gombás sertésragu elkészítési módja:
A combot megmossuk,majd egy centiskockákra vágjuk. A fölaprított hagymát a forró olajon megpároljuk.A húst rádobjuk, megsózzuk,megborsozzuk,majd kevergetve fehéredésig pirítjuk. Közben a zöldségeket megtisztítjuk,kis kockákra daraboljuk,és a húshoz adjuk. Kevés vizet aláöntve,kis lángon,fedő alatt majdnem puhára pároljuk,közben az ételízesítővel meghintjük.A gombát alaposan megtisztítjuk,majd vékony cikkekre vágjuk,és a kiolvadt borsóval együtt a ragura szórjuk.Fedő nélkül kevergetve puhára pároljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: NYÁRI MÁRTA, 2008. aug. 24. 20:21
A gombás sertésragu elkészítési módja és hozzávalói.