Cukkinis pecsenye recept
60 perc
Zsírszegény
270 kcal
4 személyre:
1 kg cukkini
50 dkg paradicsom
30 dkg pulykahús
2 nagy fej hagyma
1 mokkáskanál majoránna
3 evőkanál olaj
só
bors
A Cukkinis pecsenye elkészítési módja:
A paradicsomot leforrázom, meghámozom, kimagozom és apróra feldarabolom. A hagymákat vékonyra felkarikázom, a húst kb. 2x2 centis darabokra vágom. A cukkinit megmosom, a végeit levágom és ujjnyi vastag, kb. 5-6 centi hosszú darabokra vágom. Teflonban egy evőkanál olajon megpirítom a húst, majd rádobom a hagymát és a paradicsomot, és még 2 percig pirítom. Felöntöm 2 dl vízzel, sózom, borsozom, rászórom a majoránnát, és fedő alatt takaréklángon 20-25 perc alatt puhára párolom. A maradék olajat felforrósítom egy másik serpenyőben, és 3-4 részletben megsütöm rajta a cukkinit. Mikor megsült, sózom, borsozom, és a hús elkészültéig melegen tartom. Aztán nagyon jól mutat, ha egy ovális tálra rendezem, a közepére halmozom a húst, csipetnyi majoránnával megszórom és rögtön tálalom is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 573a840463, 2007. jún. 17. 17:15
A cukkinis pecsenye elkészítési módja és hozzávalói.