Cipóban sült csülök recept


1 db füstölt csülök
45 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 dl tej
15 dkg vaj
2 db tojás
kevés só
csipetnyi cukor
A Cipóban sült csülök elkészítési módja:
A jól megmosott füstölt csülköt annyi hideg vízbe tesszük, amennyi bőven ellepi. Kis lángon puhára főzzük, csontjáról lefejtjük és hagyjuk kihűlni. A lisztből, tejjel, vajjal, tojással, élesztővel, sóval, cukorral kelttésztát készítünk. Ha kellőképpen összegyúrtuk, meleg helyen állni hagyjuk. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, középen fölhalmozzuk a főtt csülköt, majd szorosan begöngyöljük a tésztába. Tetejét olvasztott vajjal megkenjük és közepesen meleg sütőben megsütjük.
Azon melegében tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2007. jún. 17. 12:50
A cipóban sült csülök elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.