Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Cipóban sült csülök recept

Cipóban sült csülök recept

Elkészítési idő 120 perc

A Cipóban sült csülök hozzávalói:
1 db füstölt csülök
45 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 dl tej
15 dkg vaj
2 db tojás
kevés só
csipetnyi cukor


A Cipóban sült csülök elkészítési módja:
A jól megmosott füstölt csülköt annyi hideg vízbe tesszük, amennyi bőven ellepi. Kis lángon puhára főzzük, csontjáról lefejtjük és hagyjuk kihűlni. A lisztből, tejjel, vajjal, tojással, élesztővel, sóval, cukorral kelttésztát készítünk. Ha kellőképpen összegyúrtuk, meleg helyen állni hagyjuk. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, középen fölhalmozzuk a főtt csülköt, majd szorosan begöngyöljük a tésztába. Tetejét olvasztott vajjal megkenjük és közepesen meleg sütőben megsütjük.

Azon melegében tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A cipóban sült csülök elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook