Édesburgonyás téli sütemény recept
Az Édesburgonyás téli sütemény hozzávalói:20 dkg édesburgonya
25 dkg liszt
10-12 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
1,5 dl tej
1 tasak sütőpor
5 dkg mazsola
2 tojás
fahéj, szegfűszeg tetszés szerint
Az Édesburgonyás téli sütemény elkészítési módja:
Elsőként főzzük meg és törjük át az édesburgonyát. A tojásokat kikeverjük a cukorral, a lisztbe belekeverjük a sütőport és a fűszereket, mazsolát, majd összevegyítjük a burgonyapürével és a tejjel. Szilikon vagy jól kivajazott fém, kerek, muffin vagy kosárka formákba adagoljuk és kb. 20 percig sütjük 180 fokon.
Megszórhatjuk porcukorral, díszíthetjük csokimázzal, cukormázzal.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kispocok, tegnap 17:53
Az Édesburgonyás téli sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.