Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Krumplis pogácsa recept

Krumplis pogácsa recept

A Krumplis pogácsa hozzávalói:
50 dkg liszt
25 dkg főtt burgonya
1 tojás, 1 tojássárgája
1 mk. só
1 tk. cukor
1,5 dl tej
2 ek olaj vagy zsír
2,5 dkg (fél cs.) élesztő


A Krumplis pogácsa elkészítési módja:
Elsőként az élesztőt a tejjel, cukorral bögrében felfuttatjuk. Közben a megfőtt, áttört krumplit hagyjuk hűlni, összekeverjük a tojással, sóval majd hozzáadjuk a lisztet és az élesztős tejet. Jó összegyúrjuk, megkelesztjük. Nem túl vékony, 2,5-3 cm-esre kinyújtjuk, pohárral vagy formával kiszaggatjuk és 200 fokon 25-30 perc alatt pirosra sütjük.

Ha nem akar összeállni a tészta, még néhány kanál tejet vagy 2 ek. tejfölt tehetünk bele.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A krumplis pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook