Krumplis pogácsa recept
A Krumplis pogácsa hozzávalói:50 dkg liszt
25 dkg főtt burgonya
1 tojás, 1 tojássárgája
1 mk. só
1 tk. cukor
1,5 dl tej
2 ek olaj vagy zsír
2,5 dkg (fél cs.) élesztő
A Krumplis pogácsa elkészítési módja:
Elsőként az élesztőt a tejjel, cukorral bögrében felfuttatjuk. Közben a megfőtt, áttört krumplit hagyjuk hűlni, összekeverjük a tojással, sóval majd hozzáadjuk a lisztet és az élesztős tejet. Jó összegyúrjuk, megkelesztjük. Nem túl vékony, 2,5-3 cm-esre kinyújtjuk, pohárral vagy formával kiszaggatjuk és 200 fokon 25-30 perc alatt pirosra sütjük.
Ha nem akar összeállni a tészta, még néhány kanál tejet vagy 2 ek. tejfölt tehetünk bele.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: kispocok, nov. 7. 08:56
A krumplis pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.