Burgonyafánk recept
A Burgonyafánk hozzávalói:25 dkg burgonya
30 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
2 dl tej
3 dkg zsír
cukor
só
sütőzsiradék
A Burgonyafánk elkészítési módja:
Az élesztőt egy kiskanálnyi cukorral futtasd meg a tejben. A krumplit főzd meg héjában, majd - még melegen - hámozd meg, s törd át. A lisztet dolgozd össze a krumplival, a tejes élesztővel, a tojássárgákkal, a 3 dkg zsírral és egy kevés sóval. A tésztát nyújtsd ki egy lisztezett deszkán kisujjnyi vastagra, s így keleszd egy órán át. Lisztezett pogácsaszaggatóval vágj belőle kis fánkokat, s azokat - bő forró zsiradékban - mindkét oldalukon süsd pirosra.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: wikyca0, 2007. nov. 1. 09:23
A burgonyafánk elkészítési módja és hozzávalói.