Tokaji borleves recept


5 dl tokaji szamorodni
5 dl erőleves
2 dl főzőtejszín
3 tojássárgája
só
bors
egy ujjnyi darabka fahéj
fűszervajban pirított zsemleszeletek
A Tokaji borleves elkészítési módja:
A bort forrald fel a fahéjjal, majd öntsd hozzá az erőlevest, forrald össze, s vedd ki a fahéjat. A tejszínből és a tojássárgából készíts royalt (azaz keverd simára), s ezzel legírozd (sűrítsd) a levest. Ízesítsd sóval, borssal. Fűszervajban pirított krutonnal tálald.
A recept Ausztriából származik, ahol „Terlaner Weinsuppe“ (terláni borleves) néven ismert, s terláni bor híján készült tokajival.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: wikyca0, 2007. okt. 25. 12:20
A tokaji borleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.