Tortelloni sajtmártással recept


1 fej vöröshagyma
1-2 evőkanál olívaolaj
3,5 dl zöldségerőleves
1,5 dl főzőtejszín
1-2 evőkanál ételsűrítő
10 dkg gorgonzola (márványsajt)
7-8 dkg dióbél
10 dkg főtt sonka
2 ág petrezselyemzöld
1 csomag (500g) hússal töltött tortelloni vagy tortellini
só,bors
A Tortelloni sajtmártással elkészítési módja:
A vöröshagymát apróra felkockázzuk. Felhevített olívaolajon megpároljuk.a levessel és a tejszínnel felöntjük, felforraljuk, majd belekeverjük az ételsűrítőt.A feldarabolt sajtot a mártásba szórjuk, és kevergetve megolvasztjuk.Sóval borssal fűszerezzük.a csíkokra metélt sonkát és petrezselyemzöldet a felaprított dióval együtt a mártásba vegyítjük.A tortellonit megfőzzük. Lecsöpögtetve tányérokra halmozzuk és a mártással leöntjük.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Kicsivuk, 2007. okt. 14. 08:01
A tortelloni sajtmártással elkészítési módja és hozzávalói.