Gombás-tejszínes csirkeleves recept
A Gombás-tejszínes csirkeleves hozzávalói:4 SZEMÉLYRE:
1 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál olívaolaj,
3 szál sárgarépa,
1 darab zellergumó,
30 dkg gomba (pl. csiperke, shitake),
40 dkg csirkemellfilé,
só,
bors,
2 dl főzőtejszín,
2 szál újhagyma, felkarikázva
A Gombás-tejszínes csirkeleves elkészítési módja:
1. A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, az olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a tisztított, felkarikázott sárgarépát és a felkockázott zellert, mikor lepirultak, beleszórjuk a felcikkezett gombát. 2. Mikor a gomba elfőtte a levét, hozzáadjuk a megtisztított, kicsire felkockázott csirkemellet és egy kávéskanál sót. Két perc után felengedjük 1,3 liter vízzel, majd öt perc után a tejszínnel. 3. Egyszer felforraljuk, majd újra megsózzuk, borsozzuk. Végül az újhagymával megszórva tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2016. márc. 21. 06:52
A gombás-tejszínes csirkeleves elkészítési módja és hozzávalói.