Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Betyárpaprikás recept

Betyárpaprikás recept

A Betyárpaprikás hozzávalói:
1 kg birkahús
1 nagy fej hagyma
1 kk. pirospaprika
1 zöldpaprika
1 paradicsom
2 ek. Olaj vagy zsír
2 dl tejföl
1 kk. liszt
1,5 dl száraz vörösbor



A Betyárpaprikás elkészítési módja:
A birkahúst a faggyútól és a hártyáktól megtisztítjuk, 2-3 cm-es kockákra vágjuk, szűrőkanálba téve leforrázzuk, leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük. A zsiradékon üvegesre pároljuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, hozzáadunk egy kevés vizet és mérsékelt tűzön, fedő alatt addig pároljuk, amíg a hagyma teljesen szét nem fő. Beletesszük az őrölt pirospaprikát, hozzáadjuk a húst, a karikákra vágott zöldpaprikát, a cikkekre vágott hámozott paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, aláöntjük a vörösbort és fedő alatt puhára pároljuk. A tejfölben simára elkeverjük a lisztet, hozzáöntjük a paprikáshoz és jól kiforraljuk. Sós vízben főtt burgonya illik hozzá.


Kategória: Egytálételek receptjei


A betyárpaprikás elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook