Szarvaspörkölt recept
A Szarvaspörkölt hozzávalói:1 kiló szarvascomb
3–4 fej vöröshagyma
2–3 zöldpaprika
2 paradicsom
5–6 gerezd fokhagyma
bors
só
15 dkg pirospaprika
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg zsír
2 dl vörösbor
2 db babérlevél
chilipaprika és őrölt kömény.
A Szarvaspörkölt elkészítési módja:
. A kockákra vágott vöröshagymát megpirítjuk, s erre rátesszük a karikákra szelt zöldpaprikát és a paradicsomot, majd hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát és a felkockázott szarvashúst. Felöntjük 2 deci vízzel; sózzuk, borsozzuk, beletesszük a chilipaprikát és az őrölt köményt. 3/4 órai főzés után beletesszük az apró kockákra vágott füstölt szalonnát is, akárcsak a fokhagymát. Ezután hozzáöntjük a 2 deci vörösbort, s további 20 percig főzzük. A csípős szarvas-pörköltet főtt burgonyával kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cintia2005, 2007. nov. 30. 14:03
A szarvaspörkölt elkészítési módja és hozzávalói.