Csirkés baconös rakott burgonya, tejfölös-sajtos öntettel, recept
A Csirkés baconös rakott burgonya, tejfölös-sajtos öntettel, hozzávalói:30 dkg csirkemell
3 gerezd fokhagyma
50 dkg burgonya
20 dkg bacon
6 evőkanál tejföl
10 dkg ementáli
1 teáskanálnyi őrölt kömény
só, bors
olaj
A Csirkés baconös rakott burgonya, tejfölös-sajtos öntettel, elkészítési módja:
A csirkemellet felkockázzuk, fűszerezzük, átkenjük a zúzott fokhagymával, majd egy kevés olajban megpirítjuk. Amikor már majdnem kész hozzáadjuk a kockára vagdosott bacont is. Közben a megtisztított burgonyát is felkockázzuk és sós-köményes vízben megfőzzük. Mikor elkészült, leszűrjük és egy kiolajozott hőálló edénybe tesszük. A húst és a bacont is hozzákeverjük, de lecsöpögtetjük, hogy ne legyen túl zsíros az étel. A tejfölbe keverjük a reszelt sajtot és ráöntjük a husis burgonyára, jól összekeverjük, hogy mindenhova jusson belőle, majd 10-15 percen át sütjük 180 fokon. Amikor elkészült eloszlatjuk a tetején a paradicsomszószt és kínálhatjuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2016. márc. 17. 08:48
A csirkés baconös rakott burgonya, tejfölös-sajtos öntettel, elkészítési módja és hozzávalói.