Kolbászos-krumplis tepsis hús recept
A Kolbászos-krumplis tepsis hús hozzávalói:8 nagyobb burgonya
3 fej vöröshagyma
2 sárgarépa
1 húsos paprika
1 nagyobb paradicsom
1 evőkanálnyi sertészsír
2 kicsontozott csirkemell
2 egész csirkecomb
15 dkg házi kolbász
20 dkg házi szalonna
A tejfölös öntethez:
2-3 dl tejföl
1 evőkanál liszt
1 teáskanál fűszerpaprika
só
A csirkehús pácolásához:
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál kakukkfű
só
étolaj
bors
A Kolbászos-krumplis tepsis hús elkészítési módja:
A húst kisebb darabokra vágjuk. Finomabb, szaftosabb lesz az étel, ha a húsokat már előző este bepácoljuk. A burgonyát és a répát karikára vágjuk, kizsírozott tepsibe terítjük kb. a 3/4 részét, rárakjuk a bepácolt húst, a karikára szelt hagymát, leöntjük a páclével, rászórjuk a karikára szelt kolbászt, kb. 10 dkg vékony csíkokra vágott szalonnát, a karikára szelt paprikát és paradicsomot, majd beborítjuk a maradék karikázott burgonyával és sárgarépával. Megszórjuk sóval, és fóliával letakarva körülbelül 45 percre a sütőbe tesszük. Ha a hozzávalók megpuhultak, ráöntjük a tejfölös öntetet. A megmaradt szalonnát bőréig bevagdossuk, és az étel közepére tesszük. Fólia nélkül a szalonna pirosodásáig sütjük. Tálaláskor cikkekre vágott főtt tojással, paradicsom- és paprikakarikákkal, illetve petrezselyemzöldjével díszítjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2012. szept. 14. 05:54
A kolbászos-krumplis tepsis hús elkészítési módja és hozzávalói.