Galyasági csülkös gulyás bográcsban recept
210 perc
A Galyasági csülkös gulyás bográcsban hozzávalói:
1 nagyobb
friss sertés csülök
50 dkg sertés comb
15 dkg füstölt szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
2 száll sárgarépa
1 száll petrezselyem
1 kisebb zeller
50 dkg burgonya
pirospaprika
só
bors,1 kávéskanál őrölt kömény
1 maréknyi aprított friss petrezselyem
vagy zeller zöld.4-5 babérlevél.
A Galyasági csülkös gulyás bográcsban elkészítési módja:
Ebben a gulyásban a csülök ízvilága az uralkodó, így az étel zsírossága a minden csülök rajongónak kedvez. Bográcsban elkészítve az igazi. A felkockázott füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd a zsiradékban megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát. Amikor a vöröshagyma megfonnyadt, beletesszük a kockára vágott disznóhúst és a feldarabolt csülköt. Addig pirítjuk a hagymás zsírban ameddig a hús kifehéredik. Felengedjük vízzel, sózzuk, és addig főzzük, ameddig a csülök és a hús félig megfő. Ekkor beletesszük a felkockázott zöldségeket és a burgonyát. Meghintjük a pirospaprikával, a köménnyel és a babérlevéllel. Ha szükséges sózzuk is. Ha a hús és a zöldségek is megpuhultak, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem vagy zeller zöldet. Tálaláskor külön szeletelt csípős paprikát, friss kenyeret adunk hozzá.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2015. ápr. 14. 08:39
A galyasági csülkös gulyás bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.