Kora tavaszi csalán krémleves krutonnal recept
A Kora tavaszi csalán krémleves krutonnal hozzávalói:(4 személyre)
1 nagy csokor csalán
1 ek-nyi kókusz olaj
1 ek-nyi liszt
2 gerezd fokhagyma
1 dl. főzőtejszín
pár csepp édesítőszer
1 l. alaplé (csontleves)
2-3 dl. tej
őrölt bors
só
A Kora tavaszi csalán krémleves krutonnal elkészítési módja:
A csalánt alaposan megmossuk, konyharuhába csavarjuk és jól megnyomkodjuk. Ekkor elveszíti a csípősségét. Leszedjük a leveleit és összevágjuk. A kókuszolajból a liszttel zsemleszínű rántást készítünk, majd beledobjuk a csalánt és alaposan elkeverjük. A csalán szemmel láthatólag összeesik. Beledobjuk az összenyomott fokhagymát, borsot. Sózzuk, édesítőt teszünk bele, de csak annyit, hogy éppen kiérződjön a kellemesen édeskés íz. Beleöntjük a a tejet, az alaplevet és a főzőtejszínt. Simára keverjük, forrástól számítva, kis lángon kb. 15 percig főzzük, majd rúdmixerrel pürésítjük. Krutont kínálunk hozzá.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. ápr. 12. 09:13
A kora tavaszi csalán krémleves krutonnal elkészítési módja és hozzávalói.