Almás-fahéjas kelt rétes recept
Az Almás-fahéjas kelt rétes hozzávalói:A tésztához:
1 kg liszt,
5 dkg élesztő,
1 csipetnyi só,
1 csipetnyi cukor,
1 tojás,
langyos tej
A töltelékhez:
alma,
zsemlemorzsa,
cukor,
fahéj,
vaníliáscukor,
citromlé
A töltéshez, sütéshez, tálaláshoz:
2 dl tejföl,
3 tojás,
zsír,
olaj,
porcukor
Az Almás-fahéjas kelt rétes elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két cipót formázunk belőle, s kelni hagyjuk. Amíg kel, elkészítjük a tölteléket: az almát lereszeljük, kinyomkodjuk, megszórjuk zsemlemorzsával, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, fahéjat, vaníliás cukrot, citromlét, s jól összekeverjük. 2 dl tejfölt elkeverünk 3 tojással, meg egy kevés zsírral, s ezzel meglocsoljuk a kinyújtott rétestésztát, majd ráterítjük a tölteléket. A tésztát felcsavarjuk, zsírozott tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük olajjal, még további 10 percig kelni hagyjuk, majd forró sütőbe tesszük, s készre sütjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk, s szeleteljük.
Kb. két tepsire való adag, de természetesen szükség szerint arányosan felére csökkenthető a mennyiség.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. ápr. 8. 18:16
Az almás-fahéjas kelt rétes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.