Sajtos-tejfölös göngyölt hús recept
A Sajtos-tejfölös göngyölt hús hozzávalói:8 szelet hús (fehérpecsenye, csirke- vagypulykamell, sertéscomb)
8 szelet füstölt tarja
8 kis rúd sajt
1 pohár tejföl
só
bors
olaj
fokhagyma
pirospaprika
A Sajtos-tejfölös göngyölt hús elkészítési módja:
A húsokat kiklopfolom, majd enyhén sózom, borsozom. Mindegyik szeletre fektetek egy szelet tarját és egy kis rúd sajtot. Feltekerem, majd fogpiszkálóval rögzítem. Tűzálló tálba sorba belefektetem a kis tekercseket. Enyhén meglocsolom olajjal. A tejfölt egy kis borssal, pirospaprikával és 1-2 gerezd áttört fokhagymával kikeverem, a húsokra kenem. Így sütöm - a hús fajtájától függően - 40-50 percig. A végén megszóróm egy kis sajttal, és még 5 percre visszateszem a sütőbe.
Köretként kukoricás rizst ajánlok.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. ápr. 5. 12:25
A sajtos-tejfölös göngyölt hús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.