Karajszeletek ananásszal recept
A Karajszeletek ananásszal hozzávalói:8 vékonyabb szelet karaj
1 doboz ananász
2 ek. ketchup
2 ek. méz
1 kk. őrölt gyömbér
só
bors
olaj
A Karajszeletek ananásszal elkészítési módja:
A karajszeleteket klopfolom, sózom és borsozom, majd egy serpenyőben kevés olajon majdnem készre sütöm. A húst kiszedem, a serpenyőben az apróra vágott ananászt, a mézet, a ketchupot, sót és a gyömbért összekeverem, öntök hozzá az ananász levéből, majd visszateszem a húst és lefedve alacsonyabb hőmérsékleten párolom. Vigyázni kell, nehogy leégjen a méz miatt. Ha nagyon édes az ananász leve, akkor kevesebb, ha nem elég édes, több mézet teszek hozzá. Közben szükség szerint adok hozzá egy kis ananászlevet. Mire elkészül, csak sűrű mártásszerű bevonat legyen az ananászon.
Rizzsel tálalom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. ápr. 3. 08:57
A karajszeletek ananásszal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.