Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Gyömbéres, bambuszrügyes csirkemell recept

Gyömbéres, bambuszrügyes csirkemell recept

A Gyömbéres, bambuszrügyes csirkemell hozzávalói:
(4 személyre)

1 egész csirkemell filé

A páchoz:

1 ek. étkezési kukorica keményítő
1 ek. szójaszósz
1 ek. balzsamecet
1 kk. reszelt gyömbér
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk. grill fűszerkeverék
bors


1 szál zöldhagyma
fél üveg bambuszrügy

Habaráshoz:

2 dl tejföl
1 ek. liszt


A Gyömbéres, bambuszrügyes csirkemell elkészítési módja:
A nagyobb csíkokra vágott csirkemell filét beletesszük a fűszerekből és az étkezési keményítőből készített pácba. Legalább fél órát pihentetjük. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, a bepácolt csirkemell filéket alaposan átforgatjuk. Amikor kicsit megpirultak, felöntjük 2 dl vízzel és puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, egy szál karikára vágott zöld hagyma és a bambuszrügyet keverjük bele. 2 dl tejfölben elkeverünk 1 ek. lisztet, ezzel besűrítjük a ragut, majd jól kiforraljuk. Párolt rizzsel tálaltam. A párolt rizst vágott medvehagymával szórtam meg.


Kategória: Húsételek receptjei


A gyömbéres, bambuszrügyes csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook