Gyömbéres, bambuszrügyes csirkemell recept
A Gyömbéres, bambuszrügyes csirkemell hozzávalói:(4 személyre)
1 egész csirkemell filé
A páchoz:
1 ek. étkezési kukorica keményítő
1 ek. szójaszósz
1 ek. balzsamecet
1 kk. reszelt gyömbér
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk. grill fűszerkeverék
bors
só
1 szál zöldhagyma
fél üveg bambuszrügy
Habaráshoz:
2 dl tejföl
1 ek. liszt
A Gyömbéres, bambuszrügyes csirkemell elkészítési módja:
A nagyobb csíkokra vágott csirkemell filét beletesszük a fűszerekből és az étkezési keményítőből készített pácba. Legalább fél órát pihentetjük. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, a bepácolt csirkemell filéket alaposan átforgatjuk. Amikor kicsit megpirultak, felöntjük 2 dl vízzel és puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, egy szál karikára vágott zöld hagyma és a bambuszrügyet keverjük bele. 2 dl tejfölben elkeverünk 1 ek. lisztet, ezzel besűrítjük a ragut, majd jól kiforraljuk. Párolt rizzsel tálaltam. A párolt rizst vágott medvehagymával szórtam meg.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. ápr. 7. 16:48
A gyömbéres, bambuszrügyes csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.