Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Évi néni pácolt kínai illatos, omlós csirkéje recept

Évi néni pácolt kínai illatos, omlós csirkéje recept

Az Évi néni pácolt kínai illatos, omlós csirkéje hozzávalói:
2 személyre:

Páchoz:

0,5 kg csirkemell
2 nagyobb gerezd fokhagyma
kevés olaj
kevés tej

Tészta:

2 nagy tojás fehérje
nagy csipet só
kevés bors
cayenne-bors
3 ek. étkezési keményítő


Az Évi néni pácolt kínai illatos, omlós csirkéje elkészítési módja:
A fél kiló csirkemellet, 2 jókora gerezd reszelt fokhagyma, némi olaj és tej keverékébe helyeztem és leparkoltam a hűtőbe "illatosodni". Sütéskor a tejtől lecsepegtettem a húst, máris belemártottam a fehér a masszába és landoltak a forró, ámde kevéske olajban, ahol fedő alatt 1-1 percet sült mindkét oldaluk és már szedtem is őket a papírtörlőre. Tetszés szerinti köretet adhatunk hozzá.

Készíthetünk hozzá mártogatós szószt is.


Kategória: Húsételek receptjei


Az Évi néni pácolt kínai illatos, omlós csirkéje elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook