Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Medvehagymás, fekete olajbogyós penne recept

Medvehagymás, fekete olajbogyós penne recept

A Medvehagymás, fekete olajbogyós penne hozzávalói:
25 dkg penne tészta
8-10 dkg fekete olajbogyó
15 dkg darált hús
jókora marék medvehagyma-levél
kb. 10 cm hosszú póréhagyma szár
Tabasco szósz
1 dl főzőtejszín
2-3 evőkanál étolaj

bors


A Medvehagymás, fekete olajbogyós penne elkészítési módja:
A póréhagymát hosszában kettévágjuk, majd vékony szeletekre. Ugyanígy a medvehagyma-levelet és az olajbogyót is. Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a darált húst, kicsit átsütjük, majd a pórét és az olajbogyót, végül a medvehagyma-levelet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a csípős íz eléréséhez megszórjuk egy kis Tabasco szósszal. Ráöntjük a tejszínt, összeforraljuk, majd a közben kifőzött "al dente" pennére öntjük. Összekeverjük és tálaljuk.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A medvehagymás, fekete olajbogyós penne elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook