Tejfölös nokedli recept
A Tejfölös nokedli hozzávalói:1 evőkanál olaj
2 dl tejföl
3 db tojás
50 dkg liszt
1 db paprika
1 db paradicsom
20 dkg bacon
3 dkg fűszervarázs
A Tejfölös nokedli elkészítési módja:
A bacont az olajon pirítsuk meg, közben állandóan kevergessük nehogy megégjen. Majd öntsük rá a tejfölt, lassú tűzön forraljuk fel, ízesítsük a fűszervarázs 2/3-ával( A többire később lesz szükségünk). A tűzről levéve adjuk hozzá az egészen apró kockára vágott paprikát. A nokedlit a hagyományos módon készítsük el: egy nagy lábosban tegyünk fel vizet forrni. A tészta elkészítésének csak akkor lássunk hozzá, ha már forr a víz, különben a várakozás alatt megkeményedik a tészta. Egy jól megfogható tálba tegyük a tojásokat, a só helyett jelen esetben a maradék fűszervarázst tegyük és az előre kimért víz felét. Kézi habverővel keverjük jól össze. Fakanállal keverjük hozzá a kimért liszt felét. Innentől kezdve a vizet és a lisztet felváltva adjuk a tésztához, míg ruganyos, sima tésztát nem kapunk. A lobogó vízbe szaggassuk bele a tészta harmadát, közben kavargassunk bele a vízbe, hogy ne tapadjanak össze a nokedlik. Forraljuk át, majd szűrőkanállal merjük ki a vízből mindet. Hideg vízzel öblítsük le és tegyük a tálba. Ugyanígy főzzük ki a maradék tésztát. A kész nokedlit és a ragut keverjük össze, kis kockára vágott paradicsommal díszítsük.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. márc. 30. 17:23
A tejfölös nokedli elkészítési módja és hozzávalói.