Körözöttel töltött sajttekercs recept
A Körözöttel töltött sajttekercs hozzávalói:60 dkg sajt
50 dkg túró
2-3 dl tejföl
1 csokor apróra vágott snidling
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál pirospaprika
1 nagy csipet só
A majonézes zöldborsóhoz:
1 üveg zöldborsó konzerv
10 dkg majonéz
2 dl tejföl
2 evőkanál mustár
kevés citromlé
csipet só
1 nagyobb csipet porcukor
A Körözöttel töltött sajttekercs elkészítési módja:
1.) A sajtot hideg vízbe áztatva a tűzre tesszük egy fazékban, felforraljuk, majd 25 percig a forró vízben hagyjuk. Ezután alufóliával fedett nyújtódeszkára tesszük és kinyújtjuk. 2.) A túrót összekeverjük a nagyon pici kockákra vágott hagymával, a snidlinggel, a tejföllel, majd sózzuk, paprikázzuk, alaposan összekeverjük. 3.) A kinyújtott sajtra (ami úgy fog kinézni, mintha tészta lenne) felkenjük a túrót, majd óvatosan feltekerjük, szorosan belecsavarjuk az alufóliába, néhány órára a hűtőbe tesszük. Végül, ha letelt az idő, kivesszük és felszeleteljük, mint egy bejglit. 4.) A zöldborsót lecsepegtetjük, a többi hozzávalót egy mély tálban simára keverjük, majd hozzáadjuk a borsót. Egy lapos tálba simítjuk a zöldborsósalátát, elhelyezzük rajta a felkarikázott sajttekercset és kígyóuborkával, paradicsommal, majonézzel díszítjük.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. márc. 29. 16:22
A körözöttel töltött sajttekercs elkészítési módja és hozzávalói.