Sonkás-gombás rétes recept
A Sonkás-gombás rétes hozzávalói:25 dkg tehéntúró
25 dkg liszt
25 dkg vaj
1 tojás
csipetnyi só
A töltelékhez:
40 dkg bacon
40 dkg sonka
30 dkg szeletelt gomba
kevés olaj
1 db vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
ételízesítő
A Sonkás-gombás rétes elkészítési módja:
A tészta alapanyagait egy tálban összegyúrjuk, néhányszor meghajtogatjuk és néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük. A gombát kevés olajon a hagymával megpirítjuk, ételízesítővel megszórjuk. A tésztát kinyújtjuk, betakarjuk a baconnal, erre rakjuk a sonkát, végül a gombás ragut. Az egészet feltekerjük, tepsibe helyezzük, megkenjük tojással. Sütőbe tesszük és kisütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. márc. 28. 16:18
A sonkás-gombás rétes elkészítési módja és hozzávalói.