Aszpikos szivárvány saláta recept
Az Aszpikos szivárvány saláta hozzávalói:8 vékony szelet gépsonka
8 keményre főtt tojás
10 dkg majonéz
1 dl tejföl
25 dkg mexikói zöldségkeverék
2 dl víz
2 evőkanál zselatin
1 leveskocka
Az Aszpikos szivárvány saláta elkészítési módja:
4 főtt tojássárgáját villával összetörünk, elkeverjük a majonézzel és a tejföllel. A tojásfehérjét apró kockára vágjuk és majonézes keverékhez adjuk a megfőzött, lehűtött mexikói zöldségkeverékkel. A vízbe belekeverjüka zselatint, a leveskockával felforraljuk, végül összekeverjük a zöldséges-tojásos krémmel. Egy őzgerincformát fóliával kibélelünk, beleteszük a 4 szelet sonkát, ráöntjük a massza felét, kirakjuk a maradék 4 egész főtt tojással, majd a zöldséges keveréket elegyengetjük a tetején. Befedjük a maradék 4 szelet sonkával, betakarjuk fóliábal, hűtőben néhány órát dermedni hagyjuk. Tálaláskor tálcára borítjuk a megdermedt ételt, lehúzzuk a fóliát, szeletelve kínáljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. márc. 25. 15:49
Az aszpikos szivárvány saláta elkészítési módja és hozzávalói.