Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Aszpikos szivárvány saláta recept

Aszpikos szivárvány saláta recept

Az Aszpikos szivárvány saláta hozzávalói:
8 vékony szelet gépsonka
8 keményre főtt tojás
10 dkg majonéz
1 dl tejföl
25 dkg mexikói zöldségkeverék
2 dl víz
2 evőkanál zselatin
1 leveskocka


Az Aszpikos szivárvány saláta elkészítési módja:
4 főtt tojássárgáját villával összetörünk, elkeverjük a majonézzel és a tejföllel. A tojásfehérjét apró kockára vágjuk és majonézes keverékhez adjuk a megfőzött, lehűtött mexikói zöldségkeverékkel. A vízbe belekeverjüka zselatint, a leveskockával felforraljuk, végül összekeverjük a zöldséges-tojásos krémmel. Egy őzgerincformát fóliával kibélelünk, beleteszük a 4 szelet sonkát, ráöntjük a massza felét, kirakjuk a maradék 4 egész főtt tojással, majd a zöldséges keveréket elegyengetjük a tetején. Befedjük a maradék 4 szelet sonkával, betakarjuk fóliábal, hűtőben néhány órát dermedni hagyjuk. Tálaláskor tálcára borítjuk a megdermedt ételt, lehúzzuk a fóliát, szeletelve kínáljuk.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


Az aszpikos szivárvány saláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook