Húsvéti aszpikos tojás recept
A Húsvéti aszpikos tojás hozzávalói:2 ek zselatinpor
1 dl hideg víz
10 üres tojáshéj
1/2 sárga és 1/2 piros színű paprika csíkokra vágva
15 dkg sonka csíkokra vágva
pár szem olajbogyó felaprítva vagy félbevágva
konzerv kukorica és zöldborsó
4 dl világos tyúkhúsleves
petrezselyem
A Húsvéti aszpikos tojás elkészítési módja:
Nagyon egyszerű az elkészítése! Röviden: A tojások szélesebbik felét a tetején feltörjük, a belsejüket kiöntjük, megtöltjük a töltelékkel, majd a felöntjük a zselés húslevessel és a tojástartóba állítva behűtjük. Másnap a héjjat leszedve megfordítva tesszük a tojásokat egy tálra és úgy kínáljuk. Részletesen: Először a zselatint egy tálba tesszük, leöntjük a vízzel és 1 órát hagyjuk duzzadni. Közben, a tojások szélesebbik végének tetejét feltörjük, a tojást kiöntjük belőle és a petrezselyem levelekből 1-1-et a tojások aljára (a vékonyabbik felére, mert ez lesz majd kihűlés után a teteje) teszünk, majd a többi hozzávalóból is pakolunk rá és beleállítjuk a tojástartóba. Amikor a zselatin megduzzadt, kiemeljük a vízből és feloldjuk a forró húslevesben. Ráöntjük a tojáshéj tetején lévő lyukon a töltelékre a húslevest és betesszük a hűtőbe a tojásokat egy éjszakára. Amikor a zselé megszilárdult, törjük fel a héjat és vegyük ki a zselés tojást. Megfordítva tálra téve kínáljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: CSIPOLINO, 2014. márc. 23. 11:28
A húsvéti aszpikos tojás elkészítési módja és hozzávalói.