Kukoricasült napraforgómaggal és pirított zöldségekkel recept
A Kukoricasült napraforgómaggal és pirított zöldségekkel hozzávalói:10-10 dkg kukoricaliszt és kukoricadara
10 dkg napraforgómag
kevés hidegen sajtolt napraforgó olaj
5-5 dkg paprika
gomba
cukkini
zöldborsó
újhagyma
A Kukoricasült napraforgómaggal és pirított zöldségekkel elkészítési módja:
Kb. fél liter forrásban lévő vízbe állandó keverés mellett beleöntjük a lisztet és a darát, sóval ízesítjük, és sűrű, de még kenhető masszává főzzük. Hozzáadjuk a napraforgómagot, összekeverjük és kihűtjük. A kihűlt masszából kerek lepényeket, vagy téglalap alakú hasábokat formázunk, mindkét oldalukat lisztbe forgatjuk és kevés forró olajban kisütjük. A paprikát, cukkinit karikára, a gombát cikkekre, az újhagymát ujjnyi darabokra vágjuk, kevés olajban gyorsan megpirítjuk és a frissen kisült kukoricalepényeket ezzel tálaljuk
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. márc. 21. 15:41
A kukoricasült napraforgómaggal és pirított zöldségekkel elkészítési módja és hozzávalói.